Proizvođači
 
Korpa
0 stavki
 
Izdvojeno
 

Opšti uslovi kupovine

 

OPŠTI USLOVI KUPOVINE


REGISTRACIJA I POLITIKA POPUSTA

Registrovani kupci imaju mogućnost da redovno budu informisani o svim akcijama, popustima i drugim povoljnostima prilikom poslovanja sa www.svezaskolu.com.

 

Registrovani kupci imaju mogućnost odobravanja rabata - popusta na naručenu robu:

- sve škole i obrazovne ustanove imaju popust od 5%

- popust od 5% na maloprodajnu cenu ukoliko godišnja porudžbina prelazi 100 000 dinara

- popust od 5% na maloprodajnu cenu ukoliko pojedinačna porudžbina prelazi iznos od 50 000 dinara,

- popust od 10% na maloprodajnu cenu ukoliko pojedinačna porudžbina prelazi iznos od 100 000 dinara,

- popust od 12% na maloprodajnu cenu ukoliko godišnja porudžbina prelazi 300 000 dinara

- popust od 12% na maloprodajnu cenu ukoliko pojedinačna porudžbina prelazi iznos od 300 000 dinara,

 

Poručena roba se za sada plaća na dva načina:

1) Pouzećem, prilikom prijema radniku kurirskog servisa, i

2) Po predračunu-avansno, koji Vam dostavljama odmah nakon porudžbine

 

Uslovima online kupovine na sajtu www.svezaskolu.com definisane su uzajamne obaveze i prava kako kupca tako i prodavca. www.svezaskolu.com zadržava pravo promene opštih uslova kupovine u skladu sa okolnostima, o čemu će kupci biti blagovremeno obavešteni.

www.svezaskolu.com garantuje maloprodajnu cenu na dan kupovine, koja je vidno istaknuta pored svakog proizvoda.

U slučaju greške prilikom kupovine koja se može odnositi na prekid internet konekcije ili nemogućnost izvršenja online kupovine račun kupca neće biti zadužen. Pored svakog proizvoda postoji i približna fotografija proizvoda, www.svezaskolu.com ne garantuje istovetnost proizvoda i ambalaže sa slike, već kvalitet i cenu artikla iz opisa. Ukoliko kupac unese pogrešne lične podatke ili podatke koji se odnose na adresu prebivališta ( adresa za isporuku robe) prilikom procesa kupovine, www.svezaskolu.com ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe. U tom slučaju, www.svezaskolu.com će pokušati da kontaktira kupca I isporuči robu na novoutvrđenu adresu, uz naplatu dodatnih troškova za dostavu. Web sajt www.svezaskolu.com, može sadržati tehničke greške i nesavršenosti, www.svezaskolu.com nije odgovoran za njih, ali će ih otklanjati čim budu uočene.

 

DOSTAVA ROBE

Nakon prijema porudžine www.svezaskolu.com će Vam na navedeni e-mail, poslati predračun za poručenu robu, a zatim Vas kontaktirati i telefonskim putem, radi provere podataka i narudžbine. Roba koja se trenutno ne nalazi na lageru, neće ući u pomenuti predračun, a o tome ćete biti obavešteni prilikom telefonskog poziva. Zatim će poručeni artikli biti poslati putem kurirske službe, koja vrši dostavu do adrese kupca.

Rok isporuke od dana narudžbine je 3 - 5 dana na adresu naručioca. Na pakovanju proizvoda se nalaze sve relevantne informacije o robi, dostavljaču i naručiocu. Na dostavu robe u predviđenom roku mogu uticati eventualne greške u radu kurirske službe. U tom slučaju naručilac će biti blagovremeno obavešten o problemu od strane dobavljača.

Ukoliko porudžbina prelazi ukupan iznos od 25000 dinara, troškovi isporuke padaju na naš teret, a ukoliko je iznos manji, troškovi isporuke padaju na teret kupca, i obračunavaju se prema sledećoj tabeli:

 

Iznos računa rsd Cena do 1kg Cena od 1 do 5 kg Cena od 5 do 10 kg Cena od 10 do 15kg
do 3500 rsd 320,00 515,00 665,00 815,00
do 7000 rsd 345,00 540,00 690,00 840,00
do 10000rsd 370,00 565,00 715,00 865,00
do 15000rsd 420,00 615,00 765,00 915,00
do 25000rsd 500,00 695,00 845,00 995,00

 

 

REKLAMACIJE

Reklamacija kupaca uzrikovane su nezadovoljstvom kupaca zbog sledećih razloga: oštećenje robe pri transportu do kupca, -neodgovarajuća porudžbina kada je u pitanju istovrsna roba različitih boja, brojeva, dužine..., pogrešno poslati proizvodi od strane www.svezaskolu.com - uzrokovani subjektivnom greškom radnika na pakovanju ili poručivanju, drugih, nepredvidljivih razloga koji dovode do nezadovoljstva kupca

 

POSTUPAK PRI REKLAMACIJAMA

www.svezaskolu.com prima reklamaciju i uz ime, prezime i telefon kupca, prosleđuje je službi za reklamacije

sve reklamacije određuju se u roku od 3 dana. Službenik na reklamacijama ulaskom u porudžbinu upoznaje se sa svim potrebnim podacima vezanim za porudžbinu za koju je reklamacija primljena. Nakon toga zove kupca i na pristojan i profesionalan način upoznaje kupca sa suštinom reklamacije ukoliko je reklamacija neosnovana službenik biranim rečima i na profesionalan i pristojan način objašnjava kupcu razloge za neosnovanost reklamacije. Ukoliko je reklamacija osnovana, službenik, opet na pristojan i profesionalan način, rešava reklamaciju na način koji će zadovoljiti kupca. Ukoliko je došlo do oštećenja robe pre prijema, kupac ne preuzima proizvod, a šalje se novi proizvod. Ukoliko je do oštećenja došlo po prijemu od strane kupca, vrši se analiza o razlozima oštećenja i postupa se u skladu sa tim ili se reklamacija odbije ili se uvažava i šalje novi proizvod. Pogrešne veličine se po pravilu uvažavaju i vrši se zamena za odgovarajuće, ukoliko je to moguće. Ukoliko se zamenom proizvoda ne može rešiti uvažena reklamacija, a postoje razlozi za povraćaj novca, to se i uradi. Ukoliko je reklamacija uvažena, službenik ukucava novu porudžbinu sa svim osnovnim podacima i opisom ( u prostoru za napomene ) o preduzetim radnjama na rešavanju reklamacije kupca

 

POVRAĆAJ ROBE ILI SREDSTAVA

Povraćaj novčanih sredstava plaćenih na ime otkupa vrednosnog pisma, odnosno porudžbine, vrši se iz precizno utvrđenih razloga i to:

- ukoliko smo greškom poslali nenaručen proizvod, a kupac ne pristaje na čekanje radi zamene

- U slučajevima većeg nezadovoljstva kupca izostajanjem efekata korišćenja proizvoda, nudimo drugi proizvod u zamenu i uz eventualni povraćaj ili doplatu razlike u ceni.

- povraćaj novca je moguć samo u slučaju da www.svezaskolu.com, dobije nazad, potpuno nov, nekorišćen i neotvoren proizvod, u originalnoj kutiji.